Bye bye Vietnam

31 oktober 2013 - Phnom Penh, Cambodja

Een zoveelste Vietnamese sleepersbus bracht ons tot in Nha Trang, een bruisende party- en beachtown. Hoewel het pas 6u 's (zondag)ochtends was toen we in de stad arriveerden, krioelde het op het strand reeds van de Vietnamezen: zwemmers die in een strakke speedo de golven trotseerden; horden joggers; en her en der een groepje enthousiastelingen die zich op de vreemdste manieren aan het uitstretchen waren. Ik zie het in België nog niet gebeuren ;)

Aangezien het een wonder mag heten als je op een slaapbus in Vietnam effectief slaapt, besloten we gewoon wat te genieten van het mooie strand. Een goed boek, een stralende zon, een middagdutje en een zomerse barbeque was alles wat we die dag nodig hadden!

Maandag stonden we fris en monter op voor een snorkeltocht nabij een van de prachtige riffen in Nha Trang. We zagen gestreepte vissen, gestippelde vissen, fluoriscerende vissen, blauwe zeesterren, regenboogvissen, langwerpige vissen, vissen met een olifantachtige slurf, zee-egels, scholen van meer dan 100 vissen én zelfs een eenzame nemo! Yay! Terzijde nog een kleine tip voor wie binnenkort zelf gaat snorkelen: vergeet je poep niet in te smeren..!

Dinsdag bezochten we Da Lat, een stad volgebouwd met serres en bekend voor zijn volledig organisch geteelde bloemen en groenten (geen pesticiden). Volgens onze Vietnameze gids hangt daar dan ook een 'hoger prijskaartje' aan vast. Maar dat is relatief: voor 30 rozen betaal je nog geen euro!

Na een bezoek aan een van de bloemenkwekerijen was het tijd voor een memorabele ontbijttrip:
1. De krekelkwekerij waar we smulden van geroosterde krekels met een chilisausje (op 6 weken oud zijn ze het lekkerst en bevatten ze het meeste proteïnen)
2. De zijdefabriek waar we ons waagden aan enkele gekookte en minder gekookte rupsen (In tegenstelling tot de krekels géén aanrader)
3. De koffieplantage waar we slurpten van 'weasel coffee'. Zoals de naam al enigzins doet vermoeden ontstaat weasel coffee met behulp van enkele hongerige wezels. Deze beestjes zijn namelijk verzot op koffiebonen... En je raadt het al: ze eten enkel de beste bonen op, kakken deze vervolgens uit (aangezien ze deze niet kunnen verteren) en geven de bonen dankzij hun speciale formenteerprocessen een unieke smaak mee, waarna de bonen uit de kaka worden gefilterd, geroosterd, et voila, weasel coffee. Yummie!

Met een volle maag bezochten we vervolgens de bekende Elephant Falls ( zo genoemd omwille van de grote olifantvormige rotsen aan de bodem van de waterval). Mooi! En voor wie graag eens geniet van een gratis stortdouche is het zeker aan te raden om langs de glibberige rotsen naar beneden te klauteren tot onderaan de waterval ;)

Een laatste stop bracht ons tot bij 'the crazy house', dat zijn naam niet gestolen heeft. Onze gids vertelde ons dat sommigen er gelijkenissen met Gaudi in zien, maar ons deed het eerder denken aan een over-the-top ontwerp van een architect die net iets te veel paddo's heeft gegeten..

Daarmee beëindigden we onze tijd in Vietnam en na 3 lange busritten (onze tweede bus geraakte oververhit, waarna onze chauffeur er niks beters op vond dan emmertjes water te halen uit een nabijgelegen rivier en deze op de motor uit te gieten) zijn we ondertussen volledig geïnstalleerd in Phnom Penh, Cambodia!

Veel liefs,
Liesbeth en Lien

1. Philippe ampe:
    31 oktober 2013
    Lien, ge hebt toch niet vergeten een pakske krekels naar mij op te sturen, wil ze ook eens proeven.
  2. Lien A:
    1 november 2013
    Moest dat kunnen, ik had het zeker gedaan! :)
  3. Lara M:
    1 november 2013
    Ik wil ook naar Vietnam!!