Haere Mai!
13 december 2013 - Taupo, Nieuw-Zeeland
Maandag namen we afscheid van de kiwi boys en vervolgden onze weg van de west coast, helemaal het zuidereiland door naar de east coast. Een lange rit maar gelukkig reden we ook deze keer door prachtige landschappen met mooie wandelroutes onderweg. 'S avonds parkeerden we onze auto op een verlaten weide, omgeven door bergen en de rust van moeder natuur. We kregen echter (voor de zoveelste keer) gezelschap van onze beste vriendjes, de zandvliegen, waardoor we ons noodgedwongen opsloten in de auto en de oorlog verklaarden aan die vuile beestjes. Na een kwartiertje meppen en pletten was onze auto omgetoverd in een heus zandvlieg-kerkhof en kropen wij met jeukende voetjes vroeg in onze slaapzak om de volgende ochtend zo snel mogelijk door te rijden naar kaikoura!
Kaikoura, het paradijs van de zeezoogdieren en watervogels, stelde ons in geen enkel opzicht teleur. Zeehondjes die in het zonnetje genoten op het strand, vriendelijke mensen die voor een lift zorgden nadat we verdwaald waren gelopen op de kaikoura peninsula walk, en als kers op de taart zagen we een potvis en een groep van een 200-tal dolfijntjes tijdens onze whale watch-flight boven de pacific ocean.
Met deze prachtige ervaringen vormde Kaikoura een waardige afsluiter van onze trip op het Zuidereiland en was het tijd om richting Picton te rijden om de Ferry te nemen naar het Noordereiland.
Een klein tussentijds weetje, enkele weken geleden liet één van de ferryboten het afweten door een defect waardoor al het verkeer tussen Noord- en Zuid-Nieuw Zeeland het moet stellen met een ferryboot minder. Hierdoor moeten sommige voertuigen wachten tot na kerstdag om de oversteek te doen waardoor wij lichtjes in paniek raakten toen we dit nieuws 3 dagen op voorhand ontdekten. Gelukkig was het lot ons alweer gunstig gezind en kwam er net op het moment dat we ten einde raad waren één plekje vrij op vrijdagavond 6 december. Sinterklaas, u stuurde ons dan niet de lekkere Belgische chocolade waar we op hoopten, maar wel een mooie oversteek langs Marlborough sound naar Wellington.
Veel liefs,
Liesbeth en Lien